Rólunk

Skobrák Terézia vagyok, a Tasa tanya megálmodója és létrehozója. Kiskorom óta, szüleimtől azt tanultam, az állatokat tisztelni, segíteni kell. Nekik köszönhetően időről-időre számomra új és érdekes állatokat ismerhettem meg. Utcáról befogadott vagy rossz körülmények közül mentett kutyák, macskák, majd halak, hörcsögök, fehér egér, kacagó gerlék, tyúkok, libák, és malacok (anyanélkül, cumisüvegből felnevelve) színesítették gyerekkoromat. Életem első találkozása  a nápolyi masztiffal egy menhelyen történt… Ő elesetten, megtörve, hosszú  ideje gazdára várt… én meg egy masztiffra.  Aztán végleg az állatvédelem irányába sodort az élet. Először önkéntesként a  menhelyen maradtam, majd 2007 tavaszán bejegyeztük a szervezetet, hogy segítsünk a bajba került idős, beteg vagy fogyatékkal élő állatokat, mert hisszük, hogy „az élethez való jog kortól független.” 2017 október 3-én az alapítvány nevét megváltoztattuk, ma már Tasa tanya Állatotthon és Molosser Mentés Alapítvány.

 

 

 

Alapítványról

Célunk, hogy segítsük a bajba került idős, beteg vagy fogyatékkal élő állatokat, megelőzve az utcára, gyepmesteri telepre, menhelyre történő bekerülésüket, vagy elpusztulásukat. Az elhagyott, kóbor, idős- és sérült állatokat orvoshoz juttatjuk, és megszervezzük befogadásukat; közreműködünk a természet- és állatvédelmi szemlélet formálásában, az emberi felelősségérzet felébresztésében, valamint folyamatos a segítségre szoruló Mastino Napoletano egyedek mentése, gondozásba vétele. Céljaink megvalósításához megkezdtük a védelmet adó állatotthont kialakítását. Szabadszállás Balázspusztán rendelkezünk megfelelő területtel, mely távol van a város zajától, könnyen megközelíthető, nyugodt, békés és megfelel minden kritériumnak, melyek szükségesek a működéshez.

 

 

 

_DSC8021Mastino mentés

Céljaink megvalósításához megkezdtük a védelmet adó állatotthont kialakítását. Szabadszállás Balázspusztán rendelkezünk megfelelő területtel, mely távol van a város zajától, könnyen megközelíthető, nyugodt, békés és megfelel minden kritériumnak, melyek szükségesek a működéshez. Programokat szervezünk, ahol közvetlenül találkozhatnak eme különleges fajtával, és a tenyésztők segítenek a felmerülő kérdésekbe a kutyatartóknak. Így elkerülhető a tudatlanságból bekövetkezett kutyatámadások, a fajták téves megítélése és ez által egy hamis tulajdonsággal való megbélyegzése, mely hosszú távon sokat fog javítani a jelenlegi hibás állattartási szokásokon.

 

Bordeaux-i dog mentés

Az Alapítvány keretein belül, az elmúlt években egyre több molosser típusú kutyának is segítettünk, köztük Bordeaux-i dogoknak.
2016 decemberében átköltöztünk a saját telephelyünkre, a Tasa Tanya megkezdte működését, ahol a mastinok és más molosserek mellett a Bodreaux-i dogokat is biztonságosan el tudjuk helyezni, biztosítani tudjuk számukra a folyamatos foglalkozást, orvosi ellátást.